Facturatie onderzoek Kennis in je Kas in oktober 2024

Door de Verbindend Verklaring, afgegeven door het ministerie van Landbouw, Visserij, Voedselzekerheid en Natuur (LVVN), betalen alle glastuinbouwondernemers mee aan het gewasoverstijgend onderzoeksprogramma Kennis in je Kas (KijK). Dit is voor de innovatieprogramma’s Kas als Energiebron, Glastuinbouw Waterproof en Het Nieuwe Doen in Plantgezondheid. De factuur voor het onderzoek in 2024 ontvangen alle glastuinbouwondernemers vanaf begin oktober 2024.

Om voorop te kunnen blijven lopen is onderzoek en kennisontwikkeling essentieel om de concurrentiepositie te behouden. KijK biedt ondernemers een duurzame voorsprong met vitale kennis en inzichten vanuit onderzoek. De vragen komen direct uit de praktijk van betrokken ondernemers. Voor energie zijn de belangrijkste onderzoeksthema’s: verdamping, LED en CO2-voorziening. Denk bij water aan: waterkwaliteit in de kas, emissiebeperking en beschikbaarheid van goed gietwater. Voor plantgezondheid richt onderzoek zich onder andere op: weerbaarheid, biologische bestrijding en precisiegewasbescherming.

De afzender van de factuur zijn de Brancheorganisatie Sierteelt en Brancheorganisatie Groenten en Fruit. De facturen zelf worden verstuurd door het administratiekantoor AVZ uit Wateringen. Bij de factuur zit een uitgebreide toelichting.

Meer nieuws